copy gambar dari blog personal admin : www.notashalimar.blogspot.my
BAHAN :BAHAN :
Daging diperap dengan garam untuk 1 malam
Bawang Merah *
Bawang Putih *
Halia *
Kunyit hidup *
Cili padi ( letak sebiji pun cukup..yang suka pedas boleh la lebih ) *
Asam keping ( 1 je cukup)
Garam + Gula
Santan
Daun Kaduk
( Bahan bertanda * dikisar bersama. )
CARA - CARA :
1. Panaskan periuk, tumiskan bahan kisar bersama daging perap, masak hingga air daging kering sedikit. Kemudian tambah secawan air lagi untuk pastikan daging lembut.
2. Pecah minyak, letak santan, tambah garam dan gula. ( Cuba rasa ok ke tak, bagi yang tidak suka masin sangat baik jangan tambah garam dulu...cuba rasa dulu yea..)
3. Kemudian baru letak daun kaduk yang dibersihkan. Masak dengan api perlahan.
4. Siap..!!!
SELAMAT MENJAMU SELERA
No comments:
Post a Comment